Tugev tuul rikkeid ei toonud

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Enne lume saabumist teisipäeval lõõtsunud tuul suurt pahandust korda ei saatnud, kuid üksikuid elektrikatkestusi siiski oli.


Osaühingu Jaotusvõrk Viljandi juhtimiskeskuse juhataja Endel Põru ütles, et kokkuvõttes läks hästi, sest tuul polnud väga tugev ja puhus elektrimeeste mõistes soodsast, lääne suunast.

Ta selgitas, et enamik torme saabub just sealt poolt ning nõnda on tugevad marud oma teel suurema osa liine ohustavaid puid juba murdnud. Pealegi polnud hiljem sadanud lumi kuigi märg ega suutnud paksu korrana traatide külge kleepuda.

Siiski üksikuid rikkeid juhtus. Põru sõnul jäi kõige rohkem kliente tunniks-paariks rikketa Võhma taga Kabala piirkonnas, mida tabas kõrgepingerike.

Mujal, üksnes Viljandimaal oli tema andmeil elektrita korraga kõige rohkem alla kümne majapidamise. Põru kinnitusel võttis voolu taastamine aega kõige enam kümmekond tundi.

Eesti Energia jaeäri kommunikatsioonijuht Kristjan Hamburg ütles, et kogu Eestis oli elektririkkeid väga vähe.

Viljandi ilmajaama teatel hakkas tuul tugevnema teisipäeva hommikul kella seitsme-kaheksa ajal, kui puhangud küündisid üle kümne meetri sekundis.

Meteoroloog Ülle Murro ütles, et enne kella poolt nelja päeval ulatus tugevaim puhang 16 meetrini sekundis. Läänest ja edelast vahelduva eduga iilanud tuul saavutas maksimumi kell pool kaheksa õhtul: 16,1 meetrit sekundis.

Tuul hakkas Murro sõnul vaibuma kolmapäeva öösel kella poole kahe paiku ning kella veerand neljast alates jäid puhangud alla 10 meetri sekundi.

Lume paksuseks mõõtis Viljandi ilmajaam kolmapäeval kella kaheksa ajal hommikul 12 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles