Waldorfkool avab laadaks uksed

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui eelmisel paaril aastal on waldorfkooli pere jõululaata pidanud pärimusmuusika aidas, siis seekord ootab ta linnarahvast endale koolimajja külla.
Kui eelmisel paaril aastal on waldorfkooli pere jõululaata pidanud pärimusmuusika aidas, siis seekord ootab ta linnarahvast endale koolimajja külla. Foto: Urmas Volmer

Viljandi vaba waldorf­kool ootab eeloleval pühapäeval huvilisi oma Lutsu tänava roosasse majja heategevuslikule jõululaadale.

Et laat leiab aset juba 12. korda, võib seda pidada kenaks traditsiooniks jõulueelses Viljandis. Kui viimastel aastatel on koolipere kutsunud linnarahvast endaga pidutsema ja meisterdama kultuurimajja või pärimusmuusika aita, siis tänavu on laadapäev koolimajas.

«Meie maja on tänu Saksamaa toetajate abile läbi teinud remondi ja me tahame seda kõigile näidata. Kindlasti on linnas palju neid, kes tahaks näha, milline see väärikas maja seestpoolt välja näeb,» ütles laada peakorraldaja Annika Filippova.

Nagu varasematelgi kordadel, saab jõululaat teoks waldorfkogukonna lapsevanemate, õpetajate, kasvatajate ja laste koostööna. Ettevalmistused algasid juba sügisel emade, isade ja laste ühiste käsitööõhtutega, mille kestel on valmistatud mänguasju, ehteid ja tarbeesemeid — kõik looduslikest materjalidest.

«Pakume ostjatele kingikottidesse mänguasju, milles on kätesoojust ja ehedust ning mis kannavad edasi ka meie kooli ideid ja mõtteid,» selgitas Filippova. Lisaks koolipere müügilettidele on kutsutud kauplema teisi ehedate ja eestimaiste kaupade tootjaid. Näiteks on müügil ökokosmeetika, mesi, kudumid, raamatud, nukud ning mitmesugused puust lelud.

Kombe kohaselt toimub piparkoogikomplektide võistlus, millel osalevad waldorfkooli ja -lasteaia kollektiivid, aga kuhu võivad oma töid tuua ka kõik teised huvilised. Võistluse teema on «Mäng».

Silver Sepp, Kristiina Ehin ja Annika Mändmaa tutvustavad laadalistele toredaid laulumänge, Ruslan Trochynskyi ja Justin Petrone esitavad ameerika, itaalia ja ukraina jõululaule ning Epp Petrone ja Piret Päär vestavad muinasjutte. Kindlasti saab näha lapsi laulmas ja tantsimas.

Kontsertide kuulamine on tasuta. Kogu jõululaada müügitulu kasutatakse waldorfkooli edendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles