Halliste vald müüs Õisu ühiselamu teise korraga

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallavanema sõnul on ühiselamuaegadel tehtud tubades remont, kuid praegu närib niiskus triibulisi seinu ja hammustab laevärvist tükke.
Vallavanema sõnul on ühiselamuaegadel tehtud tubades remont, kuid praegu närib niiskus triibulisi seinu ja hammustab laevärvist tükke. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Õisu ühiselamu leidis endale ostja teisel enampakkumisel, kus alghinda oli esimese korraga võrreldes vähendatud rohkem kui 20 000 euro võrra, 10 000 eurole.

«Osteti alghinnaga,» ütles Halliste vallavanem Andres Rõigas ja lisas, et mingeid hoone kasutamise eritingimusi ostjale ette ei kirjutatud.

Halliste volikogu esimehe Rein Tarkuse sõnul oli Merle Långsjö esimene, kes ostusoovi avaldas, ning tema ongi ostja. Volikogu novembrikuu istungi protokollist selgus, et vallavanema andmetel soovib uus omanik arendada majas ettevõtlust või ehitada selle elamuks.

Rõigas tõdes, et hoone suurust arvestades sobib see majandusruumideks, aga Tarkuse andmetel ei ole ehitise kasutusotstarve siiski veel sada protsenti kindel.

Ostja «Sakalale» ise kommentaare jagada ei soovinud.

Ühiselamu sai hinde neli

Õisu mõisa sepikoja omanik Urmas Tuuleveski rääkis, et ostja esindab suguvõsa, millel on juured Viljandis ja Õisus. «Täitsa omad inimesed,» kinnitas ta ja avaldas veendumust, et tegu on igati väärt investeeringuga.

Et ka Õisu mõis järjest areneb, oleks Tuuleveski ütlemist mööda hea mõte luua ühiselamusse näiteks külaliskorterid. Meiereis on õppeklassid koos korteritega, aga asja edenedes läheks majutuspinda enam tarvis.

Kolmekorruseline ühiselamu on tühjana seisnud 2007. aastast, mil suleti Õisu toiduainetööstuse kool, ning selle ümbrus on heina kasvanud.

Vallavanema Andres Rõigase ütlemist mööda pole hoonet jõutud veel palju rüüstata, kuid on aknaid ja uksi, mis vajavad väljavahetamist.

«Mõned klaasid on sisse visatud ja trepikoja juurest luukide koha pealt laseb katus läbi,» lausus ta. «Tubades sai mingi aeg tagasi remont tehtud ja see näeb päris kõbus välja.»
Vallavanem pani hoone seisukorrale kokkuvõttes hindeks nelja. «Oleks väga hea, kui keegi sellele elu sisse puhuks, sest Õisu on üks Halliste valla atraktiivsemaid kohti,» lisas ta.

20 000 eurot vähem

Halliste vallavolikogu istungite protokollist selgub, et 2009. aastal kevadel korraldatud enampakkumisel määrati ühiselamu alghinnaks 30 677.59 eurot.

Tänavu 6. juunil kuulutati välja teine oksjon alghinnaga 10 000 eurot.

«Seni ei olnud keegi seda maja tahtnud,» vastas Rein Tarkus küsimusele, miks vald hinda nii palju langetas.

Haridusministeeriumilt on tulnud ka nõusolek hoone võõrandamiseks ja majandusnõunik Kadri Reimanni sõnul on Halliste vald ostjale praeguseks saatnud kirja volikogu nõustuva otsusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles