Taksojuhi mõrva eelistung lükkus detsembri lõppu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistuse kohaselt tapsid Viktor Kabanov (vasakul) ja Andrei Karanets aprilli lõpul Škoda Superbiga sõitnud taksojuhi, röövisid auto ja põgenesid Saksamaale. Neli päeva hiljem mehed tabati ja nüüd astuvad nad kohtu ette.
Süüdistuse kohaselt tapsid Viktor Kabanov (vasakul) ja Andrei Karanets aprilli lõpul Škoda Superbiga sõitnud taksojuhi, röövisid auto ja põgenesid Saksamaale. Neli päeva hiljem mehed tabati ja nüüd astuvad nad kohtu ette. Foto: Elmo Riig / Erakogu (montaaž)

Viljandi kohtumajas eile eelistungiga algama pidanud taksojuhi tapmises süüdistatavate meeste protsessi algus lükkus aasta lõppu.

Et kaitsjad taotlesid vajalike toimingute tegemiseks lisaaega lükati eelistung eilselt kuupäevalt edasi 27. detsembrile. Siis saavad menetluspooled esitada taotlusi ja pannakse paika protsessi algusaeg.

Mõrv, mille sooritamises süüdistatakse kaht Viljandimaa meest 29aastast Viktor Kabanovit ja 25aastast Andrei Karanetsi leidis aset tänavu 24. aprillil. Viljandi politsei sai tol õhtul teate, et Viljandi bussijaamas kaks meest takso peale võtnud taksojuht on kadunud koos sõidukiga. Päev hiljem leidsid politseinikud Viiratsi vallas Vardja külas asuvast tiigist kadunud mehe vägivallatunnustega surnukeha.

Süüdistuse kohaselt tungisid mehed röövimise eesmärgil taksojuhile kallale kägistades ning pekstes teda. Lõpuks viisid süüdistatavad kannatanu tiigi juurde ning viskasid mehe vette. Pärast seda varastasid mehed Pärsti vallas Mustivere külas asuvast tanklast peaaegu 80 liitrit diiselkütust ning lahkusid röövitud sõidukiga Eestist.

Mehed tabati Saksamaalt ning süüdimõistmisel ähvardab neid minimaalselt kaheksa aasta pikkune ning maksimaalselt eluaegne vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles