Viljandi linna juhid alustasid aastat vastuvõtuga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Seekord olid linnavolikogu esimees ja linnapea valinud Viljandi ärksamate tegelaste vastuvõtu kohaks Kirsimäe aida, mille avamine oli mullu üks linna keskseid sündmusi.


Seljataha jäänud aeg pole muutnud mitte ainult vastuvõtu kohta, vaid teiseks on saanud ka tseremoonia. Enam ei seisa linnapea ja volikogu esimees ukse juures, šampanjapokaal saabujate tervituseks käes. Piisas kuumast käepigistusest ja tervitussõnadest. Kuiv vein, kohv ja suur säraküünlais tort tulid ka, kuid hiljem — selleks ajaks, kui kõned olid peetud.



«Vaatame juba ettepoole,» ütles linnapea Kalle Jents oma kõnes ning soovis kõigile teravat mõistust ja kainet meelt.



Eelmist aastat meenutades nimetas linnapea märksõnu hea, põnev, mitmekesine, linna 725. ja vabariigi 90. aasta.



Volikogu esimees Tarmo Loodus rõhutas vaimutöö poolt.


«Sel aastal saabus Viljandi kultuuriasutustele neli Estonia klaverit,» ütles ta. «Viljandi kesklinnas on praegu palju häid klavereid.»



Muusikakooli orkestrimajast polnud Looduse sõnul kolm aastat tagasi mingit märki, kuid nüüd on see kui linna pärl meie laste teenistuses. Üle ootuste kiiresti kerkis ka pärimusmuusika keskus.



Volikogu esimees lõpetas hüüdlausega: «Viljandlased! Nautige seda, mis oleme linnale loonud!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles