Spordihoone saali uksed tehakse lahti

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordihoone vana saali laes pandi lagunenud krohviga kohtadele vineerplaadid, mis peaksid kindlustama saalis tegutsevate sportlaste turvalisuse.
Spordihoone vana saali laes pandi lagunenud krohviga kohtadele vineerplaadid, mis peaksid kindlustama saalis tegutsevate sportlaste turvalisuse. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pärast seda, kui kahe päeva jooksul olid Viljandi spordihoone vana saali katuse ja lae üle vaadanud nii ehitajad kui linnajuhid, tunnistati hoone ohutuks ning täna saavad sportlased seda taas kasutada.

«Hirmul olid suured silmad,» tunnistas Viljandi abilinnapea Rein Triisa, kes oli käinud oma silmaga vaatamas, millises seisus on saali lagi, talad ja katus. «Võib öelda, et ohtlikud kohad said nüüd parandatud ja saali võib taas avada.»

Pühapäeva pärastlõunal tuli spordihoone saalis seitse minutit enne mänguaja lõppu seisma panna maakonna korvpalli meistrivõistluste kohtumine, sest laest hakkas väljakule vihmavett tilkuma. Algul üritati platsi kuivatada, kuid vesi hakkas tilkumise asemel laest ühtlase joana jooksma ning sportlastel tuli saalist lahkuda.

Esmaspäeval võtsid töömehed laest alla tükkide viisi krohvi ja otsisid katuselt lekkekohti. Spordihoone 40 aastat vana eterniitkatus on nii mäda, et mitmes kohas on pragusid, millest vihmavesi läbi pääseb.

Veel esmaspäeva pärastlõunal ei osanud linnaametnikud arvata, kas spordihoone saali saab päästa käepäraste vahenditega või tuleb teha kapitaalne ümberehitus. Rein Triisa ei välistanud võimalust, et saal suletakse sootuks.

Teisipäeva hommikul käis abilinnapea spordihoone pööningul katuse seisukorda vaatamas ja tunnistas konstruktsiooni kindlaks. Katust tuleb mõnest kohast lappida, ent kõik talad on tugevad. «Vaid üks talaots oli pruunikaks muutunud,» kinnitas ta.

Et sportlastele saalis krohvi pähe sadama ei hakkaks, katsid ehitusmehed lagunenud kohad vineerplaatidega ning see peaks kindlustama saalis olijate turvalisuse. «See pole küll eriti ilus, aga peaks olema kindel,» lausus abilinnapea.

Täna tehakse saal taas lahti ning kõik sinna kavandatud üritused saavad teoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles