Esimeses lörtsisajus sõitis auto jalakäijale otsa

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud mõõdistasid eile hommikul ülekäigurada, kus lörtsisajus tabas auto jalakäijat ning too sai viga.
Politseinikud mõõdistasid eile hommikul ülekäigurada, kus lörtsisajus tabas auto jalakäijat ning too sai viga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa selle talve esimeses lörtsiseguses sajus juhtus liiklusõnnetus, milles sai viga ülekäigurajal teed ületav naine.

Eile jõudis esimene lumi poolele Viljandimaale. Hommikuks oli Põhja-Viljandimaal maa valge, kuid linnast lõuna poole jääv osa oli endiselt must. Lörtsisadu kattis hommikul kella poole üheksa ajal ka osa Viljandist ning nähtavust piiranud sajus juhtus liiklusõnnetus Tallinna ja Nurme tänava ristmiku lähedal vöötrajal.

Must jää on lörtsist ohtlikum

Väikekaubiku juht ei märganud teed ületama hakanud naist ning libeduse tõttu ei suutnud ta viimasel hetkel pidurile vajutades autot peatada. Naine sai autolt löögi ja murdis jala.

Eile lõunaks polnud rohkem teateid õnnetuste kohta politseile tulnud. Lõuna prefektuuri vanemliikluspolitseiniku Riho Kampuse sõnul oli rohkelt õnnetusi eelmise nädala neljapäeval, kui teid kattis must jää.

«Toona sõitis maakonnas neli-viis autot teelt välja,» meenutas ta. «Puruks sõideti üks liiklusmärk ja teepiirdeid.»

Kampuse ütlemist mööda on kõige ohtlikum just must jää, sest seda autojuhid ei näe ning osa neist ei oska seetõttu ohtu arvestada.

«Kui lumi on juba maas, võetakse gaasi maha ning ollakse tähelepanelikum,» selgitas ta.

Eilset õnnetust kommenteerides sõnas Kampus, et kokkupõrke ajal oli ilm tõepoolest hall ja ja nähtavus halb. «Seda enam tuleks olla tähelepanelik ja enne ülekäigurada hoog maha võtta,» lausus ta.

Lumesadu kattis osa maakonnast

Kui Viljandist lõuna poole jääval alal valitsesid eile sügisesed ilmaolud, siis põhja pool kattis maad paks lumekiht.

Viljandimaal riigiteede eest hoolitseva aktsiaseltsi Sakala Teed juht Toomas Leppik nentis, et osal maakonna teedel tuli nii sahaga lund lükata kui libedust tõrjuda.

«Hommikul sõitsid meie autod Viljandist välja, et libedatõrjet teha, kui hakkasid tulema kõned, et mõnel teel on paks lumi maas,» meenutas Leppik. Teehooldusfirma juht, kes oli samal ajal Viljandis Reinu teel, tunnistas, et ei saanud kohe arugi, kus see lumi on. Linnas tibas samal ajal kerget vihma.

Üsna pea sai selgeks, et lund oli sadama hakanud Metskülas ning pilved olid sealt edasi liikunud Vastemõisa taha Vaalamäeni. Suur sadu kattis tee lumega ka Klaassepa ja Mudiste vahel ning Viljandi ja Kolga-Jaani vahe oli peaaegu täies ulatuses lume all. «Hästi kummaline lumesadu oli,» leidis Leppik.

Ennelõunaks oli lumi teelt ära lükatud ning sõita sai mööda puhast asfalti. Põllud oli veel eile õhtulgi mõnel pool lume all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles