«Sulesära» tõi noored looma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädala kolmapäeval Männimäe noortetoas asetleidnud luulepäeval «Sulesära» said Viljandi gümnaasiumide noored küünlavalgel üheskoos luuletusi kirjutada ning külaliseks olnud Contra värsse kuulata.

«Sulesära» ühe organiseerija Keily Tammaru sõnul oli ettevõtmise eeskujuks Kalmetu luulepäev, mida korraldatakse igal aastal Viljandimaa põhikooliõpilastele. Gümnasistidele sellist üritust seni polnud.

Nüüd leidsid noored, et nemadki vajavad luulepäeva, ning Jakobsoni gümnaasiumi noorte eestvõtmisel korraldati «Sulesära». See viidi ellu SINA (Suured Ideed Noorte Algatusel) projektina.

Keily Tammaru sõnul toodi üritus koolikeskkonnast välja ning püüti tekitada võimalikult õdus õhkkond. Selle ja järgmiste luulepäevadega tahetakse Viljandi noored luulehuvilised tasapisi üksteisega tuttavaks teha.

Üritusele saabujaid ootasid küünlad ning värvilised paberid, mis vajasid kirjasõnaga täitmist.

Õhtu algas enda tutvustamisega, kusjuures igaüks pidi ütlema paar sõna ka selle kohta, kust ta on kirjutamispisiku saanud. Kui järg jõudis külalise Contrani, jutustas tema kui tunnustatud ja kogenud luuletaja endast pikemalt. Õpilased esitasid talle küsimusi ja esineja vastas hea meelega.

Hiljem asusid kohaletulnud ise looma. Iga noor valis endale meelepärast tooni paberi, võttis küünla ning leidis sobiva paigakese, kus luuletusi kirjutama hakata. Kui sõnad paberil, said autorid võimaluse need ette lugeda.

«Iga noor sai ürituselt omamoodi elamuse,» tõdes Keily Tammaru. Ta tõi näiteks, et üks neiu oli lugenud koos Contraga tolle luuletusi ning naernud ohjeldamatult nende vaimukust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles