Selliseid hetki näeb Ugala uuslavastuselt «Etturid»

Sakala
Copy

Täna, 27. aprillil esietendub Ugala teatris ajalooline põnevusdraama «Etturid», mis põhineb Eno Raua samanimelisel romaanil ning mille teema on Soome mundris sõdinud meeste metsavendadeks hakkamine ja nende elutraagika aastatel 1944–1950. 

Ugala teatri turunduse ja avalike suhete juht Mari Nurk pakkus lahkesti välja, et juba enne esietendust võib pilgu peale heita lavastuse tegevusele, mida näitavad proovide ajal tehtud fotod.

Eno Raua romaani dramatiseeris ja lavastas Taago Tubin. «Etturid» on lugu kolme noore mehe – Agu, Heiki ja Valduri võitlusest iseendaks jäämise nimel, samal ajal kui ümbritsev tegelikkus seda üha vähem võimaldab. Ent nooruslik janu armastuse järele ei küsi aega ega kohta.

Taago Tubin leiab, et need tegelased selles loos ei ole bandiidid ega kangelased, vaid tavalised inimesed kõigi oma hirmude ja nõrkustega. 

«Nad püüavad ebainimlikus piirsituatsioonis hakkama saada. Püüavad elada ja armastada, võideldes oma elamata jääva elu ängiga,» ütles ta pressiteate vahendusel. «Siin on armastust ja põnevust, aga üheks olulisemaks teemaks on ideaalide purunemine, mis võiks tekitada küsimuse: kuidas käituksime ise, kui satuksime samasugustesse oludesse?»

Põnevusdraama «Etturid» kesksetes osades astuvad üles Karl Robert Saaremäe, Martin Mill, Ringo Ramul, Ilo-Ann Saarepera ja Laura Kalle. Teistes osades on Janek Vadi, Aarne Soro, Vallo Kirs, Jaana Kena, Gerda Sülla ja Siim Saarsen. Lavastuse kunstnik on Kaspar Jancis, heli- ja muusikalise kujunduse lõid Lauri Lüdimois ja Taago Tubin, liikumise Raido Mägi ja valguskujunduse Mari-Riin Paavo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles