Arsise kellad kõlavad Pauluse kirikus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsise kellade ansamblid toovad Viljandisse jõuluhelinaid.
Arsise kellade ansamblid toovad Viljandisse jõuluhelinaid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Igal jõulukuul pakivad Arsise muusikud oma kellakohvrid, panevad kätte valged kindad ja asuvad teele, et viia jõulutunnet paljudesse kirikutesse ja kultuurimajadesse.

Tänavu rännatakse mööda Eestit suisa kolme ansambliga, sest kontserdi üks põhiteoseid, Peeter Vähi «Pronksipeegeldused», on just säärasele koosseisule kirjutatud.

Teos, mis sai tuleristsed suvisel kellamängu festivalil, toob käsikellad kogu oma ilus ja jõulisuses publiku ette ning seda sõna otseses mõttes. Inglihäälsete soprankellade kiired passaažid vahelduvad justkui tõrre põhjast tulevate basskelladega, sekka ka kirikukellade helisid ning mahedahäälset kellamängu.

Kuulaja, kes on harjunud Arsise esituses kuulma klassikalisemat repertuaari, ei pea samuti pettuma, sest tänapäeva teoste kõrval tuleb ettekandele nii mõnigi tuttav ja üle ilma tuntud muusikapala.

Viljandi Pauluse kirikusse jõuab Arsise kellade ansambel kolmandal advendil, 11. detsembril. Kontsert algab kell 18. Piletid on müügis Piletilevis ja enne kontserti kohapeal. («Sakala»)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles