Riina Solman – kristlasest konservatiiv, rahvastikupoliitika kujundaja

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Riina Solman
Riina Solman Foto: Kristi Markov

Nullindate algul elas Tallinnas Pääsküla prügimäel telgis Galina. Kui ta tundis, et nälg või külm ähvardab ära võtta, helistas ta Riinale. Mobiiltelefon oli tal olemas, vahelduva eduga jagus ka kõneaega. Kaks naist tundsid teineteist tänu Oleviste kirikule, kes elu hammasrataste vahele jäänutele abi pakkus. Üks käis kirikus toda abi vastu võtmas, teine andmas: suppi tõstmas, puhtaid riideid jagamas ...

Riina püüdis seista hea selle eest, et Galina saaks jalad alla, leiaks endale elukoha ja töö. Ta käis korduvalt prügimäel Galinale toitu viimas. Ka pimedas, sõbranna julgustuseks kaasas. Ta tahtis loota, et Galinale on tagasitee olemas, aga sisimas nappis temalgi sellesse usku.

Tänavusel vabariigi aastapäeval nägid nood naised üle pika aja taas. Galina on elus. Tal läheb võrreldamatult paremini kui toona. Ta elab poja juures ja näeb terve välja. Riina Solman on aga värske rahvastikuminister. Ta oli üks neist uutest valitsusliikmetest, kelle president Kersti Kaljulaid kõigepealt audientsile kutsus. Aga nagu Solman meediale selgitas, mitte selleks, et tuttavaks saada. Nad on nimelt endised kolleegid. Mõlemad töötasid aastate eest Eesti Energias: Kaljulaid Iru elektrijaama direktori ja Solman ettevõtte pressiesindajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles