Võistumängimisel soovib osaleda 70 noort

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Pärimusmuusika aidas tuleb suur üleriigiline vőistumängimine.
Pärimusmuusika aidas tuleb suur üleriigiline vőistumängimine. Foto: Elmo Riig

Eesti pärimusmuusika keskus annab pressiteate kaudu teada, et 3. mail Viljandi pärimusmuusika aidas aset leidvale suurele üleriigilise võistumängimisele sõidab kokku 70 noort pärimusmuusikut, et selgitada parimad eri pillirühmades ning kogu võistumängimise grand prix' võitja.

Konkursil hinnatakse iga esineja traditsioonitundmist ja individuaalset meisterlikkust. 7–18-aastastelt osalejatelt oodatakse kahte eriilmelist, vabalt valitud eesti pärimusmuusika pillilugu, millest üks peab pärinema esitaja kodukandist. Võistumängimisel võib osaleda kõikide pillidega, sest lisaks rahvapillidele saab pärimuslugusid suurepäraselt mängida ka klassikalistel instrumentidel. Esimest korda astuvad võistlustulle lauljad, kelle repertuaaris kõlavad regilaul ja uuem rahvalaul. 

Registreerunute hulgas on kõige rohkem kandlemängijaid, neid on kokku 21, järgnevad viiul ja lõõts, uues rühmas ehk lauluga astub üles neli noort. Suurima osavõtjate arvuga on esindatud Viljandi ja Mooste, aga võistumängijaid sõidab kohale ka Pärnumaalt, Saaremaalt Lõuna- ja Põhja-Eestist. Kõige rohkem võistumängijaid tuleb õpetaja Liisa Koemetsa käe alt, kokku 12.

Võistumängimise projektijuhi Margit Kuhi sõnul on seesugune osalejate arv ainult rõõmustav. "Eriti hea meel on meil endiselt selle üle, et noori pillimängijaid on igalt poolt üle Eesti ja et on niinimetatud püsikäijaid, kellele võistumängimine on kujunenud üheks aasta tähtsündmuseks. Ka meile pärimusmuusika keskuses on see üks aasta tähtsündmus: pärimusmuusika ait on terve päeva vältel julgeid, lahedaid ja hea pillimänguoskusega lapsi ääreni täis."

Suur üleriigiline võistumängimine tuleb Viljandis juba 11. korda. See on avalik kontsert-konkurss, mida võivad tulla kuulama ka need, kes ise ei osale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles