17 kulupõlengut. Päästjate juht hindab kevadet keskmiseks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprilli keskel oli kulupõleng Koksveres ja põlengu läheduses olid majad. Tuli suudeti kustutada enne, kui see majadeni jõudis.
Aprilli keskel oli kulupõleng Koksveres ja põlengu läheduses olid majad. Tuli suudeti kustutada enne, kui see majadeni jõudis. Foto: Kenno Soo

Päästeameti andmetel oli esmaspäevaks olnud tänavu kogu Eestis 538 metsa- või maastikupõlengut, Viljandimaale jäävatel aladel oli neist 17.

«Kiita pole siin küll midagi,» kommenteeris põlengute hulka Viljandimaa päästepiirkonna juht Jüri Soovik. «Ehk võib seda keskmiseks pidada.»

Viljandimaa kulupõlengud on vähemalt seni olnud väikestel maa-aladel ning pole teada, et keegi oleks tahtlikult kulu põlema pannud. Enamasti on tulekahjud alguse saanud kontrolli alt läinud lõkkest ning paaril korral ka traktori või ATV summutist lennanud sädemest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles