Vanalinna parkimisolud nörritavad ettevõtjat (3)

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal Viljandi linnavalitsusele läkitatud pöördumises palutakse välja töötada süsteem, mis ergutaks Tartu tänaval parkivate autode vahetumist.
Eelmisel nädalal Viljandi linnavalitsusele läkitatud pöördumises palutakse välja töötada süsteem, mis ergutaks Tartu tänaval parkivate autode vahetumist. Foto: Marko Saarm

Viljandis Tartu tänaval valitseb ettevõtja sõnul parkimis­anarhia, mis vähendab asutuste klientide hulka. Abilinnapea tõdeb, et mure on ammusest ajast tuttav ning varasem praktika näitab, et ühtegi puudusteta lahendust pole.

Vanalinna piirkonda jääval Tartu tänava lõigul on aegade jooksul proovitud nii tasulist kui tasuta parkimist, kuid kummalgi juhul pole probleemid tekkimata jäänud. Tasulise parkimise puhul kipuvad mujalt tulnud inimesed korra vastu eksima ja trahvi saama, paljud trahvid on vaidlustatud ning osa äripidajaid avaldanud muret, et nende ja linna maine kannatab. Mitu viimast aastat valitsenud tasuta parkimise puhul napib jällegi kohti. Tähendatakse, et suur osa neist on täidetud hommikust õhtuni asutuste endi töötajate autodega ning kunded, kes ukse lähedal kohta ei leia, võivad käega lüüa.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles