Spordihoones saab näha kuulsa karikaturisti šarže järvejooksu võitjatest

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evald Reieri šarž Elmar Ardmast
Evald Reieri šarž Elmar Ardmast Foto: Evald Reieri karikatuur spordihoones

Viljandi spordihoone fuajees saab näha Viljandimaa ühe kuulsama ja osavama šaržimeistri ning karikaturisti Evald Reieri ehk Eia šarže ümber Viljandi järve jooksu võitjatest läbi aegade.

Evald Reieri (1916–1987) esimene karikatuur ilmus ajalehes Oma Maa 1930. aastal. Sel kümnendil töötas ta karikaturistina Tallinna ajalehtede juures ning võttis ette Euroopa reisi, teenides raha tuntud inimestest šarže tehes.

Teise ilmasõja ajal ajal töötas Eia karikaturistina Viljandis ja Riias, kuid 1949. aastal küüditati ta koos abikaasa Anniga Siberisse Novosibirski oblastisse. 1957. aastal Eestisse naasnud Eia oli ametis kunstniku ja karikaturisti-illustraatorina Ugalas, ajalehes Tee Kommunismile ja KEK-is. Kokku olevat Eia teinud mustvalgeid ja värvilisi šarže ajalehtedele ja ajakirjadele või kinkimiseks juubilaridele ligi 12 000. Evald Reier on maetud Viljandi Vanale kalmistule. 

Näituse kuraator on Jaak Valdre ja seda saab Viljandi spordihoones vaadata 26. maini.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles