Viljandis pakutakse nädala jooksul tantsuassortiid

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29. aprillil esineb kultuuriakadeemia mustas saalis Moskva koreograaf ja tantsija Tatyana Tchizhikova lavastusega "Udarnitsa".
29. aprillil esineb kultuuriakadeemia mustas saalis Moskva koreograaf ja tantsija Tatyana Tchizhikova lavastusega "Udarnitsa". Foto: Margarita Denisova

23.–29. aprillini kestab Viljandis iga-aastane tantsunädal, mis kulmineerub 29. aprillil tantsupäeva tähistamisega.

Esialgu vaid rahvusvahelise tantsupäeva tähistamisega alanud tantsu tutvustav üritus on kasvanud nädalaseks ettevõtmiseks, mille kestel näidatakse tantsu nii tuntud kui ka vähem tuntud vormides.

Nädala jooksul püütakse saada vastus küsimusele, mida kõike saab tantsuga peale hakata.

Tantsunädalal saab näha tantsuetendusi nii kodust kui ka võõrsilt, omadelt ja naabritelt. Igasse tantsunädala päeva mahub mitu etendust. Mõtteid jagavad tantsukunstnikud ja loengupidajad artisti ja mitteartisti vestlustena ning "Omakultuuriakadeemia" loengus. 29. aprillil saab vaadata otseülekannet Tallinnas aset leidvast konverentsist "Teater I tants".

Uus ettevõtmine on tantsuvarustust müüvad ajutised poed. Nädala jooksul saab end liigutada ja tantsida töötubades, piktogrammide "juhendamisel" ning tantsuõhtul DJ-de valitud muusika saatel.

“Tegelikult saab seda teha kus ja millal tahes," ütles tantsunädala kunstiline juht Ele Viskus ja märkis, et seda, mida kõike nädala jooksul Viljandis kogeda saab, on keeruline kirjeldada. 

"Kergem on tulla kohale ja olla osa tantsust,” lisas ta.

 Rohkem infot ja tantsunädala kava näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles