Villu Kangur: teen vaid asju, mis mulle meeldivad

Sirje Niitra
Copy
Pildistamiseks leidis Villu Kangur rahvusraamatukogu tagant «geniaalse augu», kuhu kunagi taheti midagi amfiteatrilaadset rajada.
Pildistamiseks leidis Villu Kangur rahvusraamatukogu tagant «geniaalse augu», kuhu kunagi taheti midagi amfiteatrilaadset rajada. Foto: Tairo Lutter

Villu Kangurit tuntakse eelkõige paljudele südamesse läinud laulusõnade autorina, kuid suurima avaliku tunnustuse on ta saanud kultussarjaks kujunenud «ENSV» ühe tegijana.

Terava sule, väga hea sõna­kasutuse ja erilise huumorimeele tõttu on Kangur ajakirjandusväljaannete hinnatud kaasautor ning kuigi tal akadeemilist haridust pole, on tema väljaütlemised targad ja nauditavad lugeda sotsiaalmeediaski.

Villu Kangur, kelleks te ennast peate: kas luuletajaks, laulusõnade autoriks, humoristiks, stsenaristiks või veel kellekski muuks?

Mul on imagomääratlusega alati raskusi olnud. Õnneks pole selle nimetus egotripp. Kõige lihtsam oleks ju väita, et tegelen sellega, mida sülg parasjagu suhu toob. Hiljaaegu meenutas mu tädi, et ma olla lapsena öelnud: «Tööle ma küll elus kusagile ega kunagi ei lähe. Loodan, et elatan end ära vaid oma peaga.» Mõistagi on mul nüüd seetõttu väga häbi, aga mida sa koolieelikust ikka tahad.

Aga kelleks ma end praegu tunnistan, sellega on ammu sihker. Mitte kellekski! Ma tegelen vaid asjadega, mis mulle endale meeldivad, ja … magamisega. Kui selle kõrvalt veidigi aega üle jääb, teen seda, mis mõnikord harva ka erutab. Selleks on mulle aga piitsa vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles