Laupäeval on kalasadam avatud Jõesuus ja Valmas

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Eelmisel aastal võttis avatud kalasadamate päeval külalisi vastu ka Oiu sadam. 
Eelmisel aastal võttis avatud kalasadamate päeval külalisi vastu ka Oiu sadam. Foto: Marko Saarm

Laupäeval, 27. aprillil on kolmas üle-eestiline avatud kalasadamate päev. Sadamad kutsuvad endale külla, et tutvustada kalandust ja kalasadamate igapäevaelu. Viljandimaal ootavad külalisi Jõesuu ja Valma sadam.

Varasematel aastatel on avatud kalasadamate päeval rahvast vastu võtnud ka Oiu sadam.

"Sel aastal ootab külastajaid esimest korda Valma sadam," ütles Oiu sadamakapten Anmar Pihlak. "Kui külalistel on võimalik käia erinevates sadamates, on see ka neile vaheldus."

Pihlak lausus, et oli kaluritega rääkinud ja viimased olid lubanud pärast püüki tulla otse sadamatesse kala müüma. "Eilse saagi põhjal võib öelda, et on nii ahvenat kui latikat," lisas ta.

Maaeluminister Tarmo Tamm ütles, et Eesti on kalariik ja juba meie esivanemate toidulaual oli kala hinnatud toit. 

"Eesti elanikel on vedanud, sest meie kalurid pakuvad neile värsket kala nii Läänemerest kui ka siseveekogudest. Avatud kalasadamate päev on hea võimalus sadamates uudistada ja näha, kuidas seal elu käib, teha kaluritega juttu, osta neilt äsja püütud kala ning veeta koos pere ja sõpradega üks meeleolukas päev," rääkis minister. 

Avatud kalasadamate programmide koordinaator Toomas Armulik rääkis, et kõik, kel on plaan kala soetada, võiksid kaasa haarata ka anuma, kuhu seda panna. Lisaks soovitas ta arvestada ilmaga ja end pigem soojalt riidesse panna.

 Sadamates on kalateadlased ja kalakokad, saab osaleda käsitöö- ja õpitubades ning käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutavad paadisõidud ja muusikalised kollektiivid ning lastele on õpitoad, virtuaalreaalsuse programm, teadusteater ja õngekoolitused.

Avatud kalasadamate päeva veebileht asub siin ja infot saab ka Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles