Meie küla eit kolis Viljandisse

Eget Velleste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ave Nahkur rääkis, et veel veebruarikuus laiutas tema kodus keset elutuba umbes kahe meetri kõrgune mullahunnik.
Ave Nahkur rääkis, et veel veebruarikuus laiutas tema kodus keset elutuba umbes kahe meetri kõrgune mullahunnik. Foto: Marko Saarm

Mõneks ajaks Eesti tolmu jalgelt pühkinud ja Hispaania La Gomera saarele elama asunud kunstnik, «Meie küla eitede» sarja looja Ave Nahkur on praegu taas kodumaal ning ehitab endale pesa Viljandisse. Eelmisel suvel soetatud krundil on kaks üle saja aasta vanust maja, ühes neist peatub Nahkur oma perekonnaga ning teises kavatseb lähiajal avada oma piltidega galerii ja kohviku.

Küsimusele, miks ta oma perega sooja maa jälle Eesti vastu vahetas, vastas Nahkur, et aasta ringi Hispaanias olles hakkab igav. «Meil konkreetselt ei olnud Hispaanias midagi teha. Seal ei ole midagi ehitada. Seal ei ole kultuuri,» rääkis ta.

Viljandi kasuks langes valik juhuslikult. «Umbes aasta tagasi, olles oma raamatuga tuuril, sattusin siia ning tundsin, et just Viljandi on õige koht.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles