Viljandi uus märk: sõge must leib metsiku latikaga

Marek Tiits
, kolumnist
Copy
Progefolkbänd Black Bread Gone Mad sai valmis debüütalbumi «Ayibobo». Nende peamiselt omaloomingulisse repertuaari on leidnud tee ka mõni pärimuslugu.
Progefolkbänd Black Bread Gone Mad sai valmis debüütalbumi «Ayibobo». Nende peamiselt omaloomingulisse repertuaari on leidnud tee ka mõni pärimuslugu. Foto: Erakogu

Loogilist mõtlemist ülemaks kui hõbevara või ehk isegi kullakoormaist kallimaks pidaval inimesel on selle loo pealkirja kaunis raske mõista. Õnneks ei eelda folk- ja rokkmuusika tingimata loogikat ega pragmaatikat, ammugi mingeid raame, millesse neid suruda. Õieti need põlgavad piiratust. Taevased väed olgu selle eest kiidetud.

Olete endiselt segaduses? Peategi olema, sest kui kirjutada plaadi- ja kontserdiarvustust ansamblile Black Bread Gone Mad (vabas tõlkes Hulluks Läinud Must Leib), kelle paari nädala eest ilmutatud debüütalbumi «Ayibobo» avalugu on «Metsik latikas», siis polegi mingi kanoonilise sissejuhatusega midagi teha, sest selline sõnaühend ei allu ühelegi tavapärasele käsitlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles