Viljandi sai veerandfinaali kohtumises Põlvalt sugeda

Priscilla Õmblus
Copy
Tõnis Kase (palliga) viskas üheksa väravat ning viis Põlva Coopi veerandfinaalis Viljandi HC vastu juhtima.
Tõnis Kase (palliga) viskas üheksa väravat ning viis Põlva Coopi veerandfinaalis Viljandi HC vastu juhtima. Foto: Helin Potter

Meeste käsipalli meistriliigas alustati kolmapäeva õhtul veerandfinaalidega. Kahe võiduni peetavates seeriates startisid paremini kodus mänginud ja põhihooaja vastasest kõrgemal kohal lõpetanud meeskonnad: HC Tallinn alistas SK Tapa 39:16 (21:8) ja Põlva Coop oli 33:23 (18:8) üle Viljandi HC-st.

Viiel viimasel hooajal medalikolmikusse jõudnud Viljandi meeskonna peatreener Marko Koks rääkis juba kohtumise eel koosseisumuredest. Põlvasse sõidetigi vaid seitsme väljakumängijaga, kelle hulgas sõrmevigastusega Mark Lõpp. Coop sai kokku peaaegu parima võimaliku koosseisu, pärast mitmekuulist pausi naasis rivvi ka kogenud võtmemängija Priit Jõks.

Käsipalliliidu kodulehe teatel tuli algul väravaid visalt ja tosinaminutilise mängu järel juhtis Coop 4:2. Kaks minutit hiljem vähendas Sergei Rodjukov vahe minimaalseks, 5:4, ent järgmised viis väravat viskas Coop ja sai juba 10:4 eduseisu. See hakkas vaikselt, aga kindlalt kasvama ning pärast Tõnis Kase kaht väravat viimasel minutil juhtis Coop vaheajaks 18:8.

Viljandi alustas isukalt tagaajamist, mitu korda tabas Volodimir Maslak, väravaid tuli teisteltki. Kase täpne karistusvise taastas 35. minutil küll kümneväravalise edu, 21:11, kuid siis tegid viljandlased 4:0 vahespurdi ja vahe oli veel vaid kuus. Lähemale põlvalased külalisi siiski ei lubanud, ehkki jäid 44. minutil punase kaardi tõttu ilma Andreas Rikkenist.

Vahe püsis üldjuhul kaheksa värava kandis ning lõpuminutitel kasvas uuesti kahekohalise punktisummani: Coop võttis 33:23 võidu. Kase viskas võitjate kasuks üheksa, Priit Jõks seitse ja Markel Veiko viis väravat. Viljandil tabas Maslak kaheksa ning Rodjukov ja Simon Drõgin neli korda.

VTB Ühisliiga korvpallimängu tõttu pidi HC Tallinn kodumängu viima Raasiku spordihoonesse. Kui Coopi ja Viljandi kohtumine oli üllatavalt ühepoolne, siis veelgi võimsamalt esines Tallinn ja pani skooriltabloole kindla võidu tulemusega 39:16. 

Teised kohtumised peetakse reedel ja kolmandad vajaduse korral esmaspäeval.

Meistriliiga veerandfinaalide kalender

19. aprillil kell 14  Viljandi HC – Põlva Coop (Viljandi spordihoones, mängude seis 0:1)

19. aprillil kell 19  SK Tapa – HC Tallinn (Tapa spordihoones, mängude seis 0:1)

Vajaduse korral

22. aprillil kell 19  Põlva Coop – Viljandi HC (Mesikäpa hallis)

22. aprillil kell 19  HC Tallinn – SK Tapa (Kalevi spordihallis)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles