Kõpu põllumees valvab öösiti abipolitseiniku ja vabatahtliku päästjana (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpus elav Timmo Soots on abipolitseiniku vormi kandnud pool aastat. Vabatahtliku päästjana on ta käinud põlenguid kustutamas nüüdseks kaks ja pool aastat.
Kõpus elav Timmo Soots on abipolitseiniku vormi kandnud pool aastat. Vabatahtliku päästjana on ta käinud põlenguid kustutamas nüüdseks kaks ja pool aastat. Foto: Elmo Riig

Kõpus elav ja sealses põlluettevõttes traktoristina töötav 22-aastane Timmo Soots otsustas sügisel, et lisaks vabatahtlikuks päästjaks olemisele võiks ta katsetada abipolitseiniku tööd. Pool aastat hiljem on tal otsuse üle väga hea meel.

«Peaksite ise ka proovima,» soovitas Soots ajakirjanikule, kui too uuris, mis sundis teda oktoobris abipolitseinikuks õppima ja seejärel patrullis käima. «Tuleb end proovile panna ning see töö aitab kõigi turvalisust suurendada.»

Talvisel ajal, kui traktoristil on tegevust vähem, on Soots käinud patrullides üsna tihti. «Minu tööandja Kõpu PM on olnud selles osas väga vastutulelik,» lausus ta. Praegu, kui kevadtööd on täies hoos ning noor mees veedab ööpäevast peaaegu 15 tundi põllul, jääb paratamatult ka patrullimisaega vähemaks. «Eks ma tee nii palju, kui jõuan, aga mõnel ööl saan ikka kaasa lüüa.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles