Vaksali kaubaait jätkab pidudega ning valmistub renoveerimistöödeks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vaksali kaubaait ehitati ilmselt koos esimese jaamahoonega 1896. aastal. Jaamahoone ise hävis teises maailmasõjas ning ehitati uuesti üles 1950. aastatel.
Viljandi vaksali kaubaait ehitati ilmselt koos esimese jaamahoonega 1896. aastal. Jaamahoone ise hävis teises maailmasõjas ning ehitati uuesti üles 1950. aastatel. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus andis ehitusloa Viljandi vaksali kaubaaida kohandamiseks toitlustushooneks, kuid hoone haldajal ja tööde tellijal, osaühingul Nõmme Kaubandus pole seal esialgu plaanis toitlustuskohta avada. Samale ettevõttele kuulub ka raudteejaamas tegutsev Jaama söögisaal.

Nõmme Kaubanduse suhtekorraldusjuht Leana Sumski nentis, et ehitustööde käigus muutub aida müüride vahel väga palju, samas on eesmärk säilitada võimalikult palju maalähedast hõngu.

«Praeguseks on katkine betoon-muldpõrand asendatud sileda põrandaga, hoone katus on soojustatud ja õhuvahetus hea, maja on saanud nüüdisaegse küttelahenduse,» rääkis Sumski. «Lisaks on hoones kõik vajalikud olme- ja abiruumid tulevikuks olemas. See on koht kõigile neile, kes soovivad suuremalt üritusi korraldada. See väärika ajalooga hoone sobib suurepäraselt sünnipäevapidude, konverentside ning miks mitte ka pulmapidude korraldamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles