Tudengid loovad tantsunädalal 48 tunniga lavastuse

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriakadeemia teise kursuse tantsutudengid teevad 48 tunniga valmis tantsulavastuse. Pildil tudengid proovisaalis.
Kultuuriakadeemia teise kursuse tantsutudengid teevad 48 tunniga valmis tantsulavastuse. Pildil tudengid proovisaalis. Foto: Erakogu

Viljandi kultuuriakadeemias algab esmaspäeval tantsunädal, millel saab seitsme päeva jooksul näha tantsu paljudes vormides. Nädala juhatab sisse tantsukunsti teise kursuse tudengite lavastus, mille nad on loonud 48 tunniga.

Tantsukunsti tudeng Liisbeth Horn ütles, et 48 tundi varem, pühapäeva öösel, antakse neile lavastuse pealkiri, kestus, pealisülesanne ja mõningad märksõnad. Need tulevad erinevatelt akadeemia töötajatelt, kes neid omavahel arutanud pole. Ise saavad tudengid valida ainult koha.

Tantsukunsti tudengi Elina Masingu sõnutsi tärkas mõte lühikese ajaga lavastus teha õpilastel endil. "Esimesel aastal tuli vanemalt kursuselt ülesanne teha lavastus, kus anti ette helifail, pealkiri ja kolm märksõna. Siis oli aega kaks nädalat," rääkis Masing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles