ARVUSTUS Kas saatejuhti on kuidagi võimalik oma diivanilt tappa?

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bear Grylls on alati seikluseks valmis. Netflixi uues sarjas aga ootab ta televaataja otsust ja abi.
Bear Grylls on alati seikluseks valmis. Netflixi uues sarjas aga ootab ta televaataja otsust ja abi. Foto: Netflix

Voogedastushiid Netflix kompis tulevikutelevisiooni piire juba möödunud aasta 28. detsembril, kui tuli välja hinnatud düstoopilise telesarja «Black Mirror» interaktiivse osaga «Bandersnatch». Selles sai vaataja sõna otseses mõttes teha ise valikuid, kuidas peategelane edasi käitub. Põhimõtteliselt oli võimalik siiski valida vaid kahe võimaliku variandi vahel, kuid sellest lähtudes kulges kogu tegevus edasi.

Veidral kombel oli nii või naa tulevikku vaatava telesarja tehniliselt kõige innovatiivsem episood üks sarja nõrgemaid, kui mitte kõige nõrgem. Seda oli võimalik venitada nelja ja poole tunnini ning sellel oli kokku vähemalt neli-viis võimalikku lõppu. Üldiselt liigitas kriitika selle pigem keskpäraste saavutuste kilda, kuigi kunsti ja moodsa tehnika võimaluste ühendamine peaks üldiselt põnev olema. Seekord ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles