Pühapäevased rattamatkajad näevad külamaju, turismitalusid ja ettevõtteid

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavused puhkepäeva rattamatkajad on oodatud vavastama Viljandimaa aardeid.
Tänavused puhkepäeva rattamatkajad on oodatud vavastama Viljandimaa aardeid. Foto: Elmo Riig

Saabuval pühapäeval algavad taas iganädalased rattamatkad, mis seekord viivad rattureid maakonna külamajadesse, turismitaludesse ning pisikestes kohtades tegutsevatesse ettevõtetesse.

Seekordsed sihtmärgid on Viljandi rattaklubi valinud välja koos maakonna arenduskeskusega ning kõikides sihtkohtades on matkajatel võimalik uudistada ettevõtte või külamaja sisemust. Esimene matk viib juba sel pühapäeval Heimtali loomestuudiosse.

15 sihtkoha seast leiab näiteks Vastemõisa kütusemuuseumi, Loodi mõisa puutöökoja, Luige talu linnufarmi, Savikoti noorte talu, Tobraselja ratsatalu ja Nõrga lilletalu. Kõik sihtkohad koos kuupäevadega on kirjas Viljandi rattaklubi kodulehel. 

Matkapunktid on traditsiooniliselt avatud kella 10–12. Seekord tasub aga korraldajate sõnul aega varuda ka kohapeal ringivaatamiseks ning nii mõnelgi pool on võimalik talutoodangut kaasa osta.

Kui esimene rattamatk on pühapäeval, 21. aprillil, siis viimane matk on 25. augustil Tusti külamajja. Matkasid pole juuni keskpaigast juuli keskpaigani ning vaba on ka 5. mai, sest siis korraldab rattaklubi Mulgi rattamaratoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles