Juhtkiri. Lihtsad järeldused

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid Mangeni PM-is
President Kersti Kaljulaid Mangeni PM-is Foto: Presidendi kantselei

Arvatavasti kõlab see paljudele ehmatavalt, kuid ekrelase Ruuben Kaalepi tehtud käežesti riigikogulase ametivande andmisel ja president Kersti Kaljulaidi visiiti Mangeni PM-i saab mõneti võrrelda. Kaalep võib küll öelda, et näitas hea tuju märki, ja pressinõunik selgitada, et riigipea käib tublidel ettevõtjatel sageli külas, kuid mõlema taust ja asjaolud lubavad lihtsasti järeldusi teha.

Presidendi külaskäigu puhul võttis rahvuskonservatiivide portaal Uued Uudised järeldused kokku mõttega, et Kaljulaid andis õnnistuse võõrtööjõu sisseveole, EKRE sopaga ülevalamisele ja uue valitsuse kritiseerimisele. Ei vaja ütlemist, et see pole just kõige erapooletum seisukoht, kui pehmelt väljenduda. Ent ilmselt ei salga isegi visiidi tulised kiitjad, et president väljendas külaskäiguga Mangeni PM-i tegevjuhi Meelis Venno järskudele väljaütlemistele reedeses Sakalas poolehoidu või vähemalt mõistmist. Just sel põhjusel needsamad inimesed külastuse heaks kiidavadki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles