Ilma sõidukita säilib registreerimismärk kaks aastat

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidukile registreerimismärki tellides on omanikul võimalik numbrite ja tähtede kombinatsiooni kohta teatud piires soovi avaldada. Odavam on võtta vastu märk, mille maanteeamet üldise järjekorra alusel väljastab.
Sõidukile registreerimismärki tellides on omanikul võimalik numbrite ja tähtede kombinatsiooni kohta teatud piires soovi avaldada. Odavam on võtta vastu märk, mille maanteeamet üldise järjekorra alusel väljastab. Foto: Elmo Riig

Sõiduki registreerimismärkide varu on riigil enam kui piisav ja kord kasutuses olnud märki maanteeamet uuesti kasutusse ei suuna. Kui keegi kannab auto maha, kuid tahab harjumuspärast numbrit hiljem uuele autole külge panna, on tal hoiuaega kaks aastat.

Nagu ütles maanteeameti sõidukite registriosakonna peaspetsialist Märten Surva, on registreerimismärkide kombinatsioonide varu nii suur, et maanteeamet pole pidanud vajalikuks teha prognoosi, kui kauaks vabu numbreid veel jagub.

«Puhtalt spekuleerimise mõttes ei pruugi selleks ajaks, kui varu on otsas, sõidukitel senisel kujul registreerimismärke enam ollagi,» tähendas ta. «Vajaduse korral on aga võimalik numbrite ja tähtede kombinatsiooni süsteem ümber teha.»

Enam levinud on registreerimismärk, millel on kolm numbrit ja kolm tähte, kuid võimalusi on teisigi. Näiteks võib eritellimusel küsida märgi, millele saab ise eri pikkusega tähe- ja numbrikombinatsiooni valida. Näiteks Sakala 1. Sellise märgi riigilõiv on 1350 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles