Telefoni oskus sagedusi kasutada sõltub sidefirma poliitikast

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni mobiiltelefon suudab võrke ja sagedusi oskuslikumalt kasutada kui teine, kuid samas järgivad kõik telefonid selle puhul sidefirma juhtnööre.
Mõni mobiiltelefon suudab võrke ja sagedusi oskuslikumalt kasutada kui teine, kuid samas järgivad kõik telefonid selle puhul sidefirma juhtnööre. Foto: Elmo Riig

Tänapäeva nutikas mobiiltelefon suudab suhelda kolmes ja mõni juba isegi neljas mobiilsidesüsteemis, kusjuures igaühes neist tuleb hakkama saada trobikonna sagedustega. Ometi ei ole võrgu ülekoormusest ikkagi pääsu.

Hiljuti kirjutas Sakala, et Viiratsi kandi rahvas pigistab õhtuti Telia 4G-levil hinge kinni, sest kohaliku tugijaama madalamad sagedused on hõivatud, samas kui kõrgematel ruumi jagub. Telia kasutab 4G-võrgus nelja sagedust: 800, 1800, 2100 ja 2600 megahertsi (MHz). Neist järjekorras kolmas sagedus lisandub Viiratsi tugijaama ilmselt selle nädala jooksul, teised on seal juba töös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles