Öine Viljandi täitub lambiga silkavate orienteerujatega

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle-eelmisel suvel täitusid Viljandi tänavad ja lossimäed orienteerujatega, kui siin toimusid teatesprindi maailmameistrivõistlused. Järgmise nädala laupäeval võisteldakse siin jüriöö jooksul õhtuhämaruses pealampidega.
Üle-eelmisel suvel täitusid Viljandi tänavad ja lossimäed orienteerujatega, kui siin toimusid teatesprindi maailmameistrivõistlused. Järgmise nädala laupäeval võisteldakse siin jüriöö jooksul õhtuhämaruses pealampidega. Foto: Marko Saarm

Eesti kõige pikema traditsiooniga teateorienteerumisvõistlus jüriöö jooks, millega meenutatakse 1343. aastal asetleidnud jüriöö ülestõusu, tuleb üle 47 aasta taas Viljandis: see saab teoks 20. aprilli hilisõhtul lossimägedes.

Eestis igal aastal jüripäeva paiku asetleidval öisel teateorienteerumisvõistlusel, mille juured ulatuvad aastasse 1959, osalevad viieliikmelised võistkonnad.

«Seekord tuleb juba 60. mõõduvõtt,» sedastas ürituse peakorraldaja Kaarel Kallas. «Viljandi on jüriöö jooksu toimumispaigaks olnud ka varem: 1972. aastal oli Viljandis 13. jooks ja sellel osales 540 inimest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles