Viljandi õpilased on heade linnutundjate seas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Händkakk
Händkakk Foto: Elmo Riig

Tartus korraldatud noorte linnutundjate võistlusel sai nooremas vanuseastmes kolmanda koha Viljandi Jakobsoni kooli esindus Kaks Kakku.

Eesti ornitoloogiaühingu teatel osales üle-eestilisel linnuviktoriinil 5. aprillil Tartu ülikooli loodusmuuseumis 75 õpilast 23 koolist. Võisteldi kahes vanuseastmes: VI–IX klass ning X–XII klass.

Nooremas vanuseastmes võitis teist aastat järjest Johannese kooli õpilane Geteli Hanni (juhendaja Heiki Hanni). Teise koha sai Tartu loodusmaja võistkond Caprimulgus Tartuensis koosseisus Loviisa Purm, Madli Matilda Jaaniso ja Pauliina Luure (juhendaja Aire Orula). Kolmanda koha saanud Viljandi Jakobsoni kooli võistkonda Kaks Kakku kuulusid Elina Anijärv ja Laura Silde. Nende juhendaja on Krista Kasemaa.

Vanemas rühmas sai esikoha Hugo Treffneri gümnaasiumi võistkond Fringilla Teydea, teise koha pälvis Gustav Adolfi gümnaasiumi võistkond Vanalinna Tuvid ja kolmas oli Tallinna prantsuse lütseumi võistkond Treem Team.

Viktoriinil osalejad vastasid küsimustele lindude välimuse, elupaiga ja käitumise kohta. Samuti tuli ära tunda linnuliike laulu ja häälitsuse järgi.

Parimad noored linnutundjad selgitas välja žürii koosseisus Margus Ots, Külli Kalamees-Pani, Elen Kontkar ja Veljo Runnel.

Žürii esimees ja Eesti ornitoloogiaühingu juhataja Margus Otsa sõnul oli hea meel näha nii palju noori linnutundjaid ja tasavägist konkurentsi nooremas vanuseastmes. "Sarnaselt varasemate aastatega hakkas silma, et välimuse järgi määratakse linde üsna hästi, kuid linnulaule tuntakse tagasihoidlikumalt. Praegu ongi kõige parem aeg looduses ringi liikuda ja linnulaulu õppida, sest saabunud on veel suhteliselt vähe rändlinde," sõnas Ots.

Viktoriini korraldas Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles