Mulgi valda võib oodata vallavanema vahetus

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Rahnel
Peeter Rahnel Foto: Elmo Riig

Mulgimaa mõjukaimale inimesele Peeter Rahnelile terendab võimalus lahkuda vallavanema kohalt ja asuda Jaak Aabi asemel riigikokku. Rahnel ei väljenda Toompeale mineku suhtes vastumeelsust.

Kui valimistejärgsel päeval pidas Mulgi vallavanem stsenaariumi, et talle avaneb uks parlamenti, väga hüpoteetiliseks, siis praegu on hüpoteetiline pigem see, et niimoodi ei lähe. Keskerakond, EKRE ja Isamaa on järgmise valitsuse koalitsioonileppe juba allkirjastanud ning ühtlasi on parteid pannud paika ministrikandidaadid. Keskerakonna Järva- ja Viljandimaa ringkonna esinumbrit Jaak Aabi ootab regionaalministri amet. Tema valitsuskabinetti siirdumise järel on asendusliikmete nimekirjas esimene Peeter Rahnel, kes kogus valimistel veidi rohkem kui tuhat häält.

Rahnel ei soovinud Sakalaga vesteldes sündmustest siiski ette rutata ja rääkida riigikokku minekust kindlas kõneviisis, nimetades seda laskmata karu naha jagamiseks. Ühtlasi ei öelnud ta otsesõnu, et kavatseb sellist võimalust kasutada, kuid ka ei välistanud seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles