Tubli maamees Arles Kangus on rüganud terve elu talutöid teha ning oma vanematekoju ehitatud kontoris müütab ta suuri põllutöömasinad. Garaaži traktorite vahele on ta aga ehitanud hubase prooviruumi, mille seinad on täis kitarre ning mille põrand kaetud kõikvõimalike efektiplokkidega. No mis sa ära teed, kui ilma muusikata elada ei suuda!

Töötegemise sai Arles Kangus selgeks juba varases nooruses: 160-pealine seakari tahtis kantseldamist ning kõrgperioodil olid talu maad 25 hektari ulatuses kartulitaimi täis triibutatud. Ka oma esimese taskuraha teenis ta välja just põllul töötades. «Meile vennaga olid eraldatud isiklikud peedivaod, mida harima pidime. Kui sügisel saak Narva turule rändas, saime nii palju raha, et endale videomäng soetada,» meenutab ta.

Põllutöömasinate peale sattus pere juhuslikult. «Isal oli oma põldude tarvis üht agregaati vaja ja ta läks ise sellele Poola järele. Peagi selgus, et sama masinat vajab ka naabrimees, ja nii ta läks. Kõigepealt sai kauba vedamiseks haagis ostetud, siis suurem buss, siis tulid juba veoautod ...»

Kommentaarid
Copy