Seksuaalharidus lasteaeda. Kas olete hulluks läinud? Ei ole, vastab naistearst Kai Part

Aime Jõgi
Copy
Naistearst Kai Part teab, et ei vanematel ega õpetajatel pruugi endal olla kogemust heast seksuaalkasvatusest – ei kodust ega lasteaiast –, ning seetõttu kuluvad asjatundlikud ja lihtsas keeles juhendmaterjalid hädasti ära.
Naistearst Kai Part teab, et ei vanematel ega õpetajatel pruugi endal olla kogemust heast seksuaalkasvatusest – ei kodust ega lasteaiast –, ning seetõttu kuluvad asjatundlikud ja lihtsas keeles juhendmaterjalid hädasti ära. Foto: Sille Annuk / Postimees

Millal hakata väikelapsele rääkima sellest, et nüüd ei sobi enam potiga keset tuba toimetada, vaid sellega tuleb minna tualetti või vannituppa? Või seda, et kui külalised tulevad, siis ei ole sünnis palja tagumikuga ringi joosta? Need on väiksed reeglid, mille peale laps ise ei pruugi tulla. Neid peavad õpetama täiskasvanud. Aga reegleid ja tavasid on teisigi.

Naistearst Kai Part meenutab seika iseenda elust, kui ta märkas, et tema vanema lapse väga ilusad, ent kõrged ja pisut turris juuksed meelitavad täiesti võõraid inimesi neid katsuma. «Nad astusid ligi ja muudkui sasisid mu lapse pead, tundmata huvi, kuidas laps seda talub või mida sellest arvab. Lõpuks pidin sekkuma ja hakkama inimestele seda ütlema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles