Kitarrifestival avalikustas esinejad

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika aidas on kitarrimeistrite päev.
Pärimusmuusika aidas on kitarrimeistrite päev. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Oktoobris 12. korda peetav rahvusvaheline Viljandi kitarrifestival toob kokku kitarrimaailma tipud ja hinnatud Eesti muusikud. Esinejad on teada ning piletid müügis.

Festivalinädalal antakse 16 kontserti ning üles astub 49 muusikut 10 riigist. Viljandi kitarrifestival üllatab kolme peaesinejaga, kelleks on Yamandu Costa koos Risto Joosti juhitava Tallinna Kammerorkestriga, Martin Taylor ja Ulf Wakenius ning Jonathan Kreisberg ja Nelson Veras. 

"Yamandu Costa, Tallinna Kammerorkester ja Risto Joost – 2019. aasta  Viljandi kitarrifestivali eriprojekt, mida esitatakse Eestis ainult ühel õhtul Viljandis,  on muusikasõpradele suur kingitus," ütles festivali kunstiline juht Ain Agan.

Lisaks väisavad festivali Manish Pingle Indiast, Eestis resideeruv ameeriklane Brian Melvin, Martin Taylor Suurbritanniast, Ulf Wakenius Rootsist, Joscho Stephan Saksamaalt, Donato D'Antonio Itaaliast, Sandor Szabo Ungarist ning Eesti põhjanaabrite kitarrilegendid Teemu Viinikainen, Petri Krzywacki ja Varre Vartiainen.

Üles astuvad ka tuntud Eesti artistid Robert Jürjendal, Toomas Vanem, Andre Maaker, Jaak Sooäär Electric Quartet, Laura Junson ja Erko Niit, Tiit Peterson ning mitmed noored kitarrimängijad. Festivali avakontsert tuuakse publikuni koostöös Eesti džässiliiduga ning esinejaks on eelmise aasta Tiit Pauluse nimelise kitarrimängija preemia laureaat Jaanis Kill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles