Pommikahtlus tõi Kaare kooli politseinikud, päästjad ja kiirabi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaare kool
Kaare kool Foto: Elmo Riig

Kolmapäeva ennelõunal kihutasid Viljandi Kaare kooli juurde sireenide saatel nii kiirabi- kui päästesõidukid ning kolme patrullautoga tulid kohale politseinikud. Väljasõidu põhjuseks oli koolist tulnud pommikahtlus, mis kinnitust ei leidnud. Hirmu põhjuseks osutus kahjuritõrjeks mõeldud küünal.

Hommikuste koolitundide ajal jõudis laste suust õpetajateni vihje, et ühel õpilasel olevat koolis kaasas midagi keelatut, ning jutt käis mingist pommist, mida nimetati ka tossupommiks. Kooli kantseleist võeti ühendust noorsoopolitseiga, kust soovitati juhtunust informeerida häirekeskust telefonil 112.

Sinna esitatud teate põhjal saadetigi koolimaja juurde korrakaitsjad ja päästejõud. "Et esialgu polnud teada, millega tegu, reageerisid kõik operatiivteenistused. Koolimajja sisenenud politseinikud koos päästjatega selgitasid kiirelt välja, et ohtu kellelegi ei ole," selgitas Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juht Alar Sadam.

Politseinikega vesteldes tunnistas üks 13-aastane poiss, et oli koolimajja kaasa võtnud kahjuritõrjeks kasutatava suitsuküünla. Laps kinnitas, et ta oli selle linnast leidnud ning tal polnud plaanis seda koolis kasutada. Politsei võttis suitsuküünla hoiule, vestles lapsega ning informeeris vahejuhtumist tema vanemaid. Lapse ja tema perega tegeleb edasi noorsoopolitsei.

"Et koolilaps tegelikult ei hoomanud, mille ta maast üles oli noppinud ning koolimajja tarinud, on paslik meelde tuletada, et maas või mis tahes kohas vedelevaid kahtlasi esemeid ja seadmeid ei tohi kõrvalised inimesed üles korjata ning veel vähem oma seljakotti pista ning koolimajja viia," rääkis Sadam. 

Politseijuhi sõnul läks õnneks, et õpetaja kahtlast eset märkas ja sellest häirekeskusele teada andis. "Asjatundmatu inimese käes võivad esmapilgul kõige ohutumana tunduvad kemikaalid suurt ja jäädavat kahju tekitada, rääkimata veel hirmust, mida kõrvalised tundmatu eseme pärast tunnevad," lisas ta.

Paalalinna elurajoonis asuvas Kaare koolis õpivad Viljandi hariduslike erivajaduste lapsed ning oma koolimaja remondi tõttu on seal ka Paalalinna kooli algklasside õpilased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles