Looduskaitse selts tähistab juubelit

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti looduskaitse seltsi Viljandi osakond tähistab täna Aimla looduskeskuses 45. aastapäeva.

Üritus algab riigimetsa majandamise keskuse Aimla looduskeskuses kell 16. Sinna on oodatud kõik seltsi liikmed ja teisedki, kes sellele organisatsioonile kaasa elavad.
Peetakse kõnesid, meenutatakse tehtut ning arutletakse selle üle, milline võiks olla Eesti looduskaitse selts (ELKS) tänapäeval.

Seltsi Viljandi osakonna esimehe Jaak Jaaku hinnangul kestab üritus umbes kolm tundi. Lisaks jutuajamisele näidatakse seal slaide, jagatakse infomaterjali ning mekitakse torti, verivorsti ja mõdu.

Juubelipeo ajaks on looduskeskusesse üles pandud osa Lahemaa rahvuspargi 40. aastapäeva puhul koostatud näitusest.

Eesti looduskaitse seltsi Viljandi osakond loodi 1966. aasta 5. detsembril. See ühendas praeguse Viljandi linna ning Saarepeedi, Pärsti, Viiratsi ja Paistu valla inimesi.

Enne seda tegutses siin 1959. aastast loodussõprade ring, mille paljud liikmed said ka  ELKSi Viljandi osakonna asutajateks. Praegu on kõnealuse organisatsiooni nimekirjas 168 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles