Juhtkiri. Itta või lõunasse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sakkov kõnelemas Postimehe arvamusliidrite lõunal.
Sven Sakkov kõnelemas Postimehe arvamusliidrite lõunal. Foto: Tairo Lutter

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse direktor Sven Sakkov rääkis eile Postimehe arvamusliidrite lõunal esinedes muu hulgas Mõisakülast. Kuid mitte niisuguses võtmes, et seal oleks vaja taastada sõjaväestatud piirivalve, või midagi säärast. Ta kõneles hoopis Eesti paremast ühendusest teiste Euroopa piirkondadega. Sellest, et Rail Baltic pole meile mitte pelgalt majandus- ja sidususprojekt, vaid ka riikliku julgeoleku teema.

«Lapsepõlves vanavanemate juures Mõisakülas – jah, tollal läbis ka Mõisaküla linna raudtee – vaatasin huviga ärklitoa seinal olevat Nõukogude Liidu raudteekaarti. See oli kui keskele koonduv ämblikuvõrk ja seal keskel istus ämblikuna Moskva,» meenutas Sakkov ning lisas: «Aastal 2019 võiksime ju iseenesestmõistetavaks pidada soovi olla osa teisest Euroopa ämblikuvõrgust. Oleks ju mõistlik, kui kriisiolukorras on võimalik Saksamaal ja Poolas asuvatest USA baasidest meile kiiresti rongiga rasketehnikat tuua.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles