Leie ja Kalmetu lapsed ei suutnud poliitikuid veenda

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Leie kool jääb!!!» oli Leie õpilaste peamine sõnum, mida nad jagasid nii eelmisel nädalal olnud rahvakoosolekul kui selle nädala volikogu istungil. Slaidide seeriat näidati nutiseadmest volikogu liikmetele sel ajal, kui kooli õpilasesinduse juht Miia Sass luges ette Leie laste pöördumise.
«Leie kool jääb!!!» oli Leie õpilaste peamine sõnum, mida nad jagasid nii eelmisel nädalal olnud rahvakoosolekul kui selle nädala volikogu istungil. Slaidide seeriat näidati nutiseadmest volikogu liikmetele sel ajal, kui kooli õpilasesinduse juht Miia Sass luges ette Leie laste pöördumise. Foto: Elmo Riig, Kuvatõmmis videost

Kui juba enne lõpphääletust oli selge, et Viljandi vallavolikogu enamus ei loobu Leie kooli klasside arvu vähendamise plaanist, tõusid istungil olnud Kalmetu lapsed poliitikute selja tagant püsti ja marssisid saalist välja. Enne seda olid nad koos Leie lastega püüdnud kahe tunni jooksul panna poliitikuid oma seisukohta muutma.

Otsusele järgnenud koolipäev möödus 30 õpilasega Leie koolis direktor Eero Plamuse sõnul rahulikult, kuid volikogu otsusest saadud pettumust ja kurbust oli tunda nii õpilaste kui õpetajate hoiakus. «Eile (kolmapäeval – toimetus) oli teatripäev ja see, mis volikogus toimus, oligi sellele päevale vastav,» leidis Plamus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles