Linnavolikogu arutab Aqva pakkumist aprillis (3)

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavolikogu esimehe haamer
Viljandi linnavolikogu esimehe haamer Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavolikogu koalitsioon ja opositsioon jõudsid veidi enne volikogu istungit kokkuleppele, et veekeskuse hankest ainsana osa võtnud ettevõtte Aqva Hotels pakkumist ei püüta täna erakorralise eelnõuna arutada, vaid seda vaagitakse järgmisel kuul plaanilise päevakorrapunktina.

Linna juhtivate poliitikute algne kavatsus oli eelnõu erakorraliselt päevakorda võtta, kuid see ei tõotanud läbi minna. Nimelt pidanuks 2/3 volikogu liikmetest erakorralise punkti arutamisega nõus olema, ent opositsiooniline sotsiaaldemokraatide saadikurühm avaldas soovi enne Aqva pakkumise üle otsustamist asjas rohkem selgust saada.

Sotsid märkisid, et veekeskuse küsimust pole pärast hanketulemuste selgumist kordagi üheski komisjonis arutatud ning mitmed pakkumise vastuvõtmisega kaasnevad kulud on ebaselged. Koalitsioonipoliitikud avaldasid seevastu seisukohta, et pakkumine on hea ja jõukohane, ning rõhusid tõigale, et Viljandi vald, kellega koos üritatakse linna veekeskust saada, kiitis selle juba volikogu tasandil üksmeelselt heaks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles