Aidas saab kuulda kirglisi armujutte

Sakala
Copy
Kairi Leivo võtab jutuõhtul ette laste kõrvadele sobimatud teemad.
Kairi Leivo võtab jutuõhtul ette laste kõrvadele sobimatud teemad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reede õhtul räägib Kairi Leivo Viljandi pärimusmuusika aidas intiimsel jutuõhtul erootilisi lugusid maalt ja merelt, pärimuskultuuri ja uue aja varasalvedest. 

"Olen aastaid, kõrv kikkis, uudishimulikult huvi tundnud lugude vastu, mis pole laste kõrvadele sobilikud, ja avastanud maailma, mida on väga harva avaldatud, sest aastasadu on kristlik tsensuur need lood kõrvale jätnud," tutvustab Leivo eelseisvat õhtut. "Vahel on lugudest siivutumad osad ka lihtsalt välja jäetud või siis on need ridade vahele ära peidetud. Igal juhul on need kentsakad ja humoorikad rahvajutud elust enesest."

Degusteeritakse ka veine. Nooremad kui 18-aastased üritusele ei pääse. 

Eesti pärimusmuusika keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Annika Vihmann rääkis, et jutuvestmine on pärimuse lahutamatu osa ning sestap on niisugused õhtud leidnud sel hooajal kontsertide, õpitubade ja kursuste kõrval tee aida programmi. 

"Kui eelmisel poolaastal ühel süngel detsembriõhtul said huvilised osa Anne Türnpu õudusjuttude õhtust, siis nüüd, kevade saabudes on paras aeg armuteemadesse süveneda," lausus Vihmann.  

Kairi Leivo on endine diplomaat, kes praegu naudib muusikuelu, kuuludes ansambli Naised Köögis koosseisu. Lisaks on ta laulnud ansamblites Siidisõsarõ ja Õiõ Seto ning viimased 16 aastat ansamblis Laudaukse Kääksutajad. Üle kõige armastab Kairi Leivo aga lugusid kuulda ja pajatada ning head veini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles