Vald kiitis veekeskuse ühel häälel heaks, täna on otsustamise kord linna käes

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vald on järveäärse spaa ehitamiseks oma toetuse andnud.
Vald on järveäärse spaa ehitamiseks oma toetuse andnud. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallavolikogu poolest võiks Rakvere ettevõte Aqua Hotels kas või täna Viljandi järve ääres spaahotelli ja veekeskuse arendamisega algust teha: ta kiitis kolmapäeval ettevõtte pakkumise ühel häälel heaks ning leppis ka asjaoluga, et keskus valmiks esialgu arvatust aasta jagu hiljem.

Täna hakkab Rakvere ettevõtjate soovi lükata veekeskuse ja spaahotelli avamine 2022. aastasse ehk algul plaanitust aasta edasi arutama Viljandi linnavolikogu. Ühtlasi annab selleteemaline arutelu võimaluse hinnata pakkumise hinda, mis on esialgu loodetust poole võrra ehk 150 000 euro võrra aastas kõrgem.

Viljandi vallavolikogus tekkis kolmapäeva õhtul küll lühike keskustelu teemal, kas 45 eurot ühe rajatunni eest pole liiga palju – teistes ujulates jäävad turuhinnad enam kui kaks korda madalamaks –, aga vallavanem Alar Karu selgitas, et selle otsusega toetaks vald rohkemat kui vaid lastele ujumistunni ostmist, sest spaahotell võiks anda tuure tõuke kogu piirkonna arengule. Lisaks kinnitas ta, et kui vald ja linn peaksid ujula ise rajama, ei tuleks hind odavam. Paari repliigi järel kiidetigi Rakvere ettevõtte pakkumine ühel häälel heaks.

Et Aqva Hotelsiga saaks sõlmida ujulateenuse ostmise lepingu ning avada sellega tee järveäärse spaahotelli arendamisele, peaks ettevõtte pakkumise heaks kiitma ka Viljandi linnavolikogu. Sotsiaaldemokraatide kolmapäevast seisukohta arvestades ei võeta aga eelnõu üldse arutuse alla ning teema lükatakse aprilli lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles