Viljandi tekstiiliettevõtted oma töötajaid veel koondada ei kavatse

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome turule riideid tootva firma Voglia juht Ave Treimann ütles, et praegu on keerulised ajad kõrgete tootmis- ja tööjõukulude tõttu.
Soome turule riideid tootva firma Voglia juht Ave Treimann ütles, et praegu on keerulised ajad kõrgete tootmis- ja tööjõukulude tõttu. Foto: Marko Saarm

Hiljaaegu andsid rõivakontsern Baltika ja särgitootja Sangar teada, et lõpetavad Eestis tootmise. Kõrgetest tootmis- ja tööjõukuludest hoolimata Viljandis tegutsevad tekstiiliettevõtted praegu veel oma töötajaid koondada ei kavatse.

Tekke ja patju tootva ettevõtte Mivar Viva juht Toomas Värva ütles, et kasumi maksimeerimise huvides tasub ilmselgelt toota väljaspool Eestit. Värva lisas, et nende ettevõte ei telli tööjõudu väljastpoolt Eestit, aga kui Eestis on tööjõukulu kallim kui näiteks Ukrainas, siis omaniku seisukohalt on see mõistlik samm. «Praegu saame ise hakkama,» tõdes Värva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles