Tiritamm: Triibik ja Turrik seiklevad Raamatumaal

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhke kaabuga Triibik avastab Raamatumaad koos oma hea kaaslase Turrikuga. Ühed nende head sõbrad on Kessu ja Tripp, kellest kirjanik Robert Vaidlo on kirjutanud raamatu.
Uhke kaabuga Triibik avastab Raamatumaad koos oma hea kaaslase Turrikuga. Ühed nende head sõbrad on Kessu ja Tripp, kellest kirjanik Robert Vaidlo on kirjutanud raamatu. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Tiritamm» pajatab loo toredatest sõpradest Triibikust ja Turrikust, kelle mõtlesid välja kaks väikest tüdrukut.

Ühel maikuu päeval palus ema oma kaksikutest tütardel Marianil ja Marilil joonistada tulevasele seikluslikule lastekirjandusmajale maskott. Riburada pidi hakkas tulema igasuguseid põnevaid tegelasi, kellest ühte välja valida oli raske. Kaks sõpra Triibik ja Turrik tundusid siiski olevat need kõige õigemad.

Triibiku autor on Marian ja Turriku mõtles välja Marili. Sellest suvest võeti Triibik ja Turrik Viljandi seikluslikku lastekirjandusmajja tööle, et sinna sattuvatele lastele Raamatumaal teed juhatada. Sel kuul kutsuvad nad kõiki osa saama Raamatumaa elanike jõulueelsetest askeldustest ja lugudest.

Kui Triibik ja Turrik leiti, arvati esmalt, et nad on Raamatumaalt välja kukkunud, ja saadeti nad sinna tagasi. Raamatumaa sõbralik politseinik asus uustulnukaid kohe abistama ja neile kodu otsima.

Et Triibik ja Turrik sattusid Raamatumaa sellesse kanti, kus on Ellen Niidu, Olivia Saare ja Robert Vaidlo tänav, hakkas politseinik uute sõpradega seal majast majja käima ja küsima, kas keegi tunneb selliseid toredaid tegelasi.

Ühegi raamatu tegelased polnud Triibikut ja Turrikut varem kohanud, kuigi kõik olid väga sõbralikud ja kutsusid neid enda tänavasse elama. Sõbrad ei tahtnud üht teisele eelistada ja nii said nad endale maja nende kolme tänava ristumiskohta.

Et Raamatumaa tänavad on pikad, veedavad nad suurema osa ajast oma lähitänavatel. Kõige lähemad naabrid on Triibikul ja Turrikul Triinu ja Taavi, Pilleriin, Midli-Madli, Jakob, Lõvi Lõrr, Jänes Jass, Kessu ja Tripp ning Krõll.

Ühel päeval piima ja leiba ostma minnes sattusid Triibik ja Turrik nägema, kuidas Kessu ja Tripp müüjalt parajasti kõverat joonlauda küsisid. Seda lugu saate lugeda Robert Vaidlo «Kessu ja Tripi» raamatust. Kessust ja Tripist saidki nende esimesed sõbrad.

Pärast seda, kui Triibik ja Turrik olid kõigi tänavate asukatega põgusalt tutvunud, tahtsid nad Raamatumaa elanikega tõsisemat tutvust teha. Oma esimese aasta ongi meie sõbrad veetnud mööda Raamatumaad seigeldes ja selle elanike lugusid kuulates. Raamatumaa tundub neile väga põnev.

Nendel päevadel, mil nad külas ei käi, loevad nad oma sõprade varasematest seiklustest ja tegemistest, nagu kirjanikud need lood kirja on pannud. Kui nad lähevad külla, teatavad nad sellest alati ette ega unusta kunagi ka külakosti viimast, sest nii on viisakas. Viisakad Triibik ja Turrik igatahes on, samuti väga sõbralikud ja abivalmid. Nad on Raamatumaa elanike suured lemmikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles