Viljandi linnaraamatukogu läks üle tulevikusüsteemile

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvaväravaid enam pole, aga valve on endiselt. Raamatukogu direktor Reet Lubi demonstreerib, mis juhtub siis, kui keegi üritab raamatut salaja välja viia. Häiresignalisatsioon ei jäänud pildile, küll aga punane häiretuli.
Turvaväravaid enam pole, aga valve on endiselt. Raamatukogu direktor Reet Lubi demonstreerib, mis juhtub siis, kui keegi üritab raamatut salaja välja viia. Häiresignalisatsioon ei jäänud pildile, küll aga punane häiretuli. Foto: Elmo Riig

Esimese rahvaraamatukoguna Eestis võttis Viljandi linnaraamatukogu detsembris kasutusele raadiolaineid kasutava tehnoloogia ehk raadiosagedustuvastuse RFID (inglise keeles radio-frequency identification).

Nii uusi seadmeid kui tarkvara hõlmavale süsteemile üleminek kestis kolm aastat ja läks maksma üle 40 000 euro ning selleks tuli kiipidega varustada nii uued kui vanad kogus olevad raamatud, CD- ja DVD-d. Viljandi linnaraamatukogus on üle 140 000 teaviku ning nende kiibistamiseks kulus raamatukogu töötajatel üle aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles