Vabatahtlikud asuvad Heimtali parki korrastama

Eget Velleste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale puude mahavõtmise talgute plaanib Heimtali kooli direktor sel kevadel mõisaparki teistki talgupäeva, kus koos õpilaste ja nende vanematega riisutakse ja puhastatakse koolimaja ümbrust.
Peale puude mahavõtmise talgute plaanib Heimtali kooli direktor sel kevadel mõisaparki teistki talgupäeva, kus koos õpilaste ja nende vanematega riisutakse ja puhastatakse koolimaja ümbrust. Foto: Marko Saarm

Eesti arboristide ühingu liikmed tõttavad sel laupäeval Heimtali mõisaparki, et koos Heimtali kooli perega talgute korras maha võtta ohtlikke puid ja teha korrastustöid.

Kooli direktor Eero Metsvahi ütles, et talguid korraldatakse koolimaja ümbruses igal kevadel, kuid tänavu saab arboristide abiga maha võtta juba kümmekond aastat tüliks olnud elupuud.

"See on ajalooline sündmus, sest võtame mõisa eest maha elupuud, mis olid pikalt kaitse all. Lähtudes suurest pargihoolduskavast saame nüüd seda teha," rääkis Metsvahi.

Mõisapargi seisukorra kohta arvas ta, et see on väga halb, kuid kevadiste talgute tulemusena on suudetud vähemalt majaümbrus mõnusamaks teha. "Juba aastaid oleme umbes 30 vabatahtlikuga riisunud lehti, koristanud ära mahakukkunud oksi ja korrastanud matkaradu."

Viljandi valla planeeringuspetsialist Raivo Laidma nentis Heimtali mõisapargi suurusest kõneldes, et häärberi taha jääb 7,9 hektarit ning kooli osa on 2,8 hektarit valla omandit. Metsavahi nentis, et ürgoru külje peale võiks teha terviseraja, kuid selleks on tarvis raha taotleda ning ulatusliku pargiala korrastamiseks jääb praegu tema sõnul ressurssidest puudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles