Viljandimaa ettevõttel lasub võltsmee müügi kahtlus

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas päris või võlts? Kas Viljandimaal pakendatava mee on valmistanud Hiina mesilased või inimesed, on praegu segane. See foto suurte meepurkidega on Apricoti laos tehtud neli aastat tagasi.
Kas päris või võlts? Kas Viljandimaal pakendatava mee on valmistanud Hiina mesilased või inimesed, on praegu segane. See foto suurte meepurkidega on Apricoti laos tehtud neli aastat tagasi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Läinud kolmapäeval ETV eetris olnud «Pealtnägija» saates tuli ilmsiks, et osa suurtes kaubakettides müüdavast odavast meest on analüüside kohaselt võltsing ning üks selle mee pakendajatest tegutseb Holstres.

Eesti kutseliste mesinike ühing ostis veebruaris supermarketitest kolme kahtlust äratanud kaubamärgi mett, igaühelt kaks purki ning saatis need oma kulu ja kirjadega Saksamaale laborisse. Bremenist tulnud vastused näitasid kahe kaubamärgi puhul kahtlasi molekule, millest võis järeldada, et purgis oli suhkrusiirupit.

Holstre ettevõte

Katses põrus ka Mesimummu kaubamärk, mille taga seisab Holstres tegutsev osaühing Apricot. Mesimummu toodang pärineb Hiinast.

Alkoholi tootva ja mett pakendava osaühingu Apricot juhatuse liige Silver Laido oli tulemusest jahmunud. «Oleme alati teinud kõik nõutavad proovid ja kõik on korras olnud,» kinnitas ta Sakalale. «Veterinaaramet käib ka pisteliselt proove tegemas ning need on samuti korras olnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles