Tauno Lipp: poiste võrkpalliga on Viljandis mingil hetkel nihu läinud

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine profisportlane Tauno Lipp tõdes, et Viljandis on treenimistingimused väga head: nii kaua kui on võrk, pallid, katus ei saja läbi ning olemas puitpõrand – polegi midagi halvasti öelda.
Endine profisportlane Tauno Lipp tõdes, et Viljandis on treenimistingimused väga head: nii kaua kui on võrk, pallid, katus ei saja läbi ning olemas puitpõrand – polegi midagi halvasti öelda. Foto: Elmo Riig

Peale Eesti tippklubide ka Taani ja Soome kõrgliigas võrkpallurina läbi löönud Tauno Lipp on naasnud kodusesse Viljandisse ning haaranud oma õlule poiste võrkpallitreeningud. Treenerina on tema eesmärk kasvada koos noortega ning lennata veel kõrgemalt kui mängijana.

Tauno Lipp, olete pärast aastatepikkust mängijakarjääri välismaal tagasi kodulinnas Viljandis. Milliste sihtidega naasite?

Number üks põhjus, miks ma tagasi olen: minu kodu on ikkagi Viljandis ja võrkpall on olnud 20 aastat osa minu elust. Viljandi spordikooli pole neljal järgmisel aastal lõpetamas ühtegi võrkpallipoissi. See on kurb ning ühtlasi näitab, et midagi on siin poiste võrkpalliga mingil hetkel nihu läinud. Samas mängib Eesti meeste koondises praegu kaks Viljandist pärit võrkpallurit ning üleüldse on meistriliiga tasemel olnud kümmekond Viljandist pärit mängijat.

Minu eesmärk ongi taastada olukord, et Viljandist tuleks jätkusuutlikke mängijaid, ning treenerina soovin jõuda kaugemale, kui jõudsin mängijana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles