Säde, mis süütab tuhandete küüditatute küünlad

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Juurik
Ene Juurik Foto: Kristi Markov

Memento Viljandi ühendus süütab esmaspäeval, 25. märtsil, märtsiküüditamise 70. aastapäeval Viljandi lauluväljakul küüditatute mälestuseks 2479 küünalt ning sellele järgneb kimpude viimine mõisaparki represseeritute mälestuskivi juurde. Aset leiab ka aastapäevapuhune konverents. Nii Memento Viljandi ühenduse kui represseeritute klubi eestvedaja on olnud pikki aastaid Ene Juurik, kes ise lapsena Siberisse küüditati.

Oma Siberi-teekonda on Ene Juurik värvikalt meenutanud mitmesugustel üritustel ning käinud sellest ka kooliõpilastele rääkimas. Ta ütleb, et on alati valmis mälestusi jagama ning võtab koolide kutse ikka rõõmuga vastu.

Oma loo ilmestamiseks on Juurikul palju fotosid Siberi ajast ning seal tehtud käsitööd ja mustrilehti. Tema käsitöö põhjal on Eesti Rahva Muuseum küüditamisteemalise näituse üles seadnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles