Teedevalitsus nimetati teedekeskuseks

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Uuest aastast vähenes maanteeameti hallatavate regionaalsete allasutuste arv kuuelt neljale, kusjuures endised teedevalitsused nimetati ümber teedekeskusteks.


Maanteeameti avalike suhete osakonna teatel on ümberkorralduste eesmärk võimaldada riigiasutusel täielikult pühenduda teehoiu kavandamisele ja tellimisele, teehooldustöid teevad aga äriühingud.



Maanteeameti peadirektori asetäitja Koit Tsefels ütles avalike suhete osakonna vahendusel, et teedekeskused hakkavad täitma mitut ülesannet, millega varem tegeldi peamajas. Ülesannete hulka kuuluvad näiteks ehitusobjektide valik, riigihangete korraldamine ja suurte ehitusobjektide tellimine.



Varasema Tartu, Kagu, Pärnu, Saarte ja Viru teedevalitsuse asemel töötavad nüüd Lõuna, Lääne ja Ida teedekeskus, tegevust jätkab Põhja regionaalne maanteeamet.



Pärnu teedevalitsuse Viljandi osakonna tegemisi jätkab Lääne teedekeskuse Viljandi esindus. Endise Pärnu teedevalitsuse Viljandi osakonna juhataja Allan Allik, kes oma uut ametit enne töölepingu sõlmimist avaldada ei soovinud, ütles, et sisulisi muudatusi ümberkorraldused ei too.



Tema kinnitusel jäävad kehtima ka senised telefoninumbrid ja esialgu ka e-postiaadressid.



Alliku sõnul tuleb mõningase üleminekusegadusega siiski arvestada. Kuigi Lääne teedekeskus saab siin Viljandi esinduse sildi, ei ole esindust kui sellist eraldi üksusena olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles